Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Πέμπτη 18 Μαΐου: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στη Βουλή μετά την αστυνομική επίθεση (βίντεο)

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, έξω από τον χώρο της επαίσχυντης υπερψήφισης του καταστροφικού 4ου μνημονίου, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Μετά από διάφορες προσυγκεντρώσεις, πολύς ήταν ο κόσμος που συνέρρευσε στον ευρύτερο χώρο έξω από τη Βουλή.

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό καλούσε σε συγκέντρωση στην αρχή της οδού Ερμού, στην πλατεία Συντάγματος, και στη συνέχεια ανέβηκε στο χώρο έξω από τη Βουλή. Με πανό συμμετείχε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑ.Ε., το ΕΕΚ, η ΛΑ-ΑΑΣ κ.ά. Μεγάλη σε όγκο η προσέλευση μελών του ΠΑΜΕ, ενώ στον χώρο παρευρίσκονταν αγωνιστές από δεκάδες σωματεία, συνδικαλιστικούς φορείς, εργατικά σχήματα, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες γειτονιάς και πολιτικές οργανώσεις.

 Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, έδινε στον ίδιο χώρο η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Στο βίντεο με τα αποσπάσματα που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, ακούγεται να τραγουδάει και η Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, γυναίκα του αξέχαστου αντάρτη-  μουσικού Πάνου Τζαβέλλα, κομμάτια από τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου και το «Μαουτχάουζεν» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η καταστολή και η ρίψη χημικών αερίων που ακολούθησε μετά από κάποια επεισόδια, δεν κατόρθωσε να διαλύσει τη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση καθώς οι συγκεντρωμένοι επανήλθαν στο χώρο της πλατείας.

Δείτε πλάνα από τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που παρέμειναν έξω από την Βουλή, παρά την επίθεση των χρυσαυγιτοκυβερνητικών ΜΑΤ: