Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας: Άμεση αποφυλάκιση του Στρ. Δασκαρόλη, κατάργηση των διοδίων


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει τη φυλάκιση του αγωνιστή του κινήματος ενάντια στα διόδια Στράτου Δασκαρόλη, που αποφάσισε το Πρωτοδικείο Καλαμάτας για την αδυναμία του να πληρώσει τα ογκώδη πρόστιμα που του επιβλήθηκαν για την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια των εθνικών δρόμων. Των διοδίων  που ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι.

Γι` αυτούς δεν ήταν αρκετές ούτε η εύνοια των κυβερνήσεων ούτε ο πακτωλός κρατικού και ευρωπαϊκού χρήματος που δέχτηκαν για να κάνουν την ιδιωτική τους "επένδυση", ούτε οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων για να καλύψουν το έτσι κι αλλιώς μικρό μέρος της δικής τους συμμετοχής. Δεν τους ήταν αρκετές ούτε οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος να εισπράττουν πανάκριβα διόδια από τα λαϊκά στρώματα ούτε τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων από χρήματα των φορολογούμενων για τα λιγότερα του αναμενόμενου κέρδη. Θέλουν την απόλυτη συμμόρφωση μας και το τσάκισμα κάθε αμφισβήτησης.

Η μνημονιακή αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσει το κατασκευαστικό κεφάλαιο δεν λογάριασε χρήματα ούτε νομικά και ηθικά κολλήματα. Διατηρεί απαράλλαχτο το τερατούργημα του νόμου Βορίδη που ποινικοποιεί σαν παραβίαση του ΚΟΚ μια ιδιωτική διαφορά όπως είναι η άρνηση πληρωμής διοδίων σε ιδιώτη και δίνει τη βάση για να εξαπολύεται κύμα εκδικητικών διώξεων ενάντια στους αγωνιστές τη στιγμή που οι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, οι υπεύθυνοι για τη μνημονιακή κααταστροφή και οι φασίστες δολοφόνοι της ΧΑ κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η διατήρηση του αντιδημοκρατικού νομικού οπλοστασίου ενάντια στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες από μια κυβέρνηση μάλιστα που τους καπηλεύτηκε για να ανέβει στην εξουσία στόχο έχει την τρομοκράτηση του λαού προκειμένου να περάσει χωρίς αντιστάσεις το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας στα κοράκια των "επενδυτών" του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν μόνη απάντηση είναι η μαζική αντίσταση!

Απαιτούμε:
  • Κατάργηση των διοδίων, ελεύθερη κυκλοφορία σε όλους του αυτοκνητοδρόμους.
  • Να ακυρωθούν οι ληστρικές συμβάσεις παράδοσης του οδικού δεικτύου και της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.
  • Να αποσυρθούν οι διώξεις. Κατάργηση του νόμου Βορίδη και όλων των νόμων και των διατάξεων που ποινικοποιούν τη λαίκή αντίσταση. Άμεση αποφυλάκιση και αθώωση του Στράτου Δασκαρόλη και όλων των συναγωνιστών από το κίνημα ενάντια στα διόδια σε όλη τη χώρα. 
Στο βίντεο που ακολουθεί μιλούν, ο Στράτος Δασκαρόλης και ο περιφερειακός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Μωριά – Συμπόρευση για την Ανατροπή, Γιώργος Τζαμουράνης: