Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Δήλωση του Γιώργου Ρούση (επικεφαλής του επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) για το εκλογικό αποτέλεσμα:

"Με την ψήφο του ο  Ελληνικός λαός, σπάζοντας εν μέρει τη βαθύτατη διάβρωση του από την κυρίαρχη ιδεολογία, καταδίκασε με αντιφατικό τρόπο τα μνημόνια, την αντιλαϊκή πολιτική,  τους ντόπιους πολιτικούς φορείς της, το μπλοκ εξουσίας που στήριζε την Τρόϊκα, τους ξένους δυνάστες του, σήμανε το τέλος του δικομματισμού με την κλασική του μορφή.

 Όσον φορά την Αριστερά:

 O ΣΥΡΙΖΑ οικειοποιήθηκε τη βούληση ενός κόσμου για άμεση  αντιμνημονιακή λύση. Η εμμονή του όμως στην φιλο-ΕΕ στάση του,  πολύ σύντομα θα οδηγήσει στην απογοήτευση εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, ενώ κινδυνεύει να μετατραπεί σε νέο σοσιαλδημοκρατικο ανάχωμα του συστήματος.

Το ΚΚΕ, χάνοντας για μια ακόμη φορά το τρένο της ιστορίας, πλήρωσε την ριζοσπαστική του υστέρηση, την αντιμετωπική στρατηγική  του, και την παραπομπή κάθε λύσης στο σοσιαλισμό.
    
Οι δεκάδες χιλιάδες, κυρίως νέοι άνθρωποι, οι οποίοι κόντρα στη μονοδιάστατη σκέψη, ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλαδή τη δύναμη που πρότεινε  για εδώ και τώρα ένα αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο, και  ιδιαίτερα όλοι εκείνοι που με αυταπάρνηση έδωσαν την  εκλογική μάχη, αποτελούν ανεκτίμητη επένδυση για το μέλλον του λαϊκού κινήματος.

Τα αποτελέσματα  της Χρυσής Αυγής, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην οργισμένη εκτόνωση των πιο υποανάπτυκτων πολιτικά, στρωμάτων της κοινωνίας μας, που αγνοούν  το πραγματικό  φασιστικό της πρόσωπο. Ταυτόχρονα αποτελούν έκφραση αξιών όπως ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο αυταρχισμός, τραβηγμένων στα άκρα τους. Η Xρυσή Αυγή θα πρέπει δίχως καθυστέρηση  να απομονωθεί και να απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού".   
   

Τα εκλογικά αποτελέσματα εδώ