Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Λουκά, ξεφορτώσου μας!


Ο Λουκάς Παπαδήμος, που το τραπεζικό κατεστημένο επέβαλλε ως πρωθυπουργό, δεν έχει κανένα δικαίωμα να «νουθετεί» τον ελληνικό λαό και καμία αξιοπιστία να απειλεί παρουσιάζοντας την έξοδο από το ευρώ ως «χάος». Χάος είναι αυτό που ζούμε σήμερα, με τη φτώχεια και την ανεργία να καλπάζει, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει φοροαπαλλαγές και χαρίζονται δις στις Τράπεζες. Χάος είναι το γεγονός ότι ο Παπαδήμος, η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ κούρεψαν κατά 70% τα χρήματα των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, των ασφαλιστικών ταμείων, για να εξασφαλίσουν τα εκατομμύρια που χρειάζονταν για να πληρώσουν χτες το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ για να πλουτίζουν οι καρχαρίες των νησιών Καϊμάν!

Αντί να στέλνει επιστολές προς τον ελληνικό λαό, ο κος Παπαδήμος θα έπρεπε να απολογείται:

· Για το κόλπο γκρόσο της εισόδου στο ευρώ μαζί με Σημίτη, Goldman Sachs και εταιρείες συμβούλων, που ενορχήστρωσαν την καταστροφή των εργαζόμενων και της χώρας.

· Για το ποιες είναι οι σχέσεις του δοτού πρώην πρωθυπουργού με τις ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων που πληρώθηκαν για να «συμβουλέψουν» το ελληνικό δημόσιο; Ποιες συμφωνίες έγιναν κάτω από το τραπέζι για το ποια ομόλογα θα κουρευτούν και ποια όχι; Ποιοι ωφελήθηκαν από αυτή τη διαδικασία;

· Για τις χρηματοδοτήσεις που αφειδώς υπέγραψε προς φίλους και γνωστούς, ακόμη και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, όπως τα 18 δισ. προς τις Τράπεζες και το 1.450.000 στις μονές του Αγίου Όρους.

Αυτό που ο Παπαδήμος περιγράφει ως «χάος» είναι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους: έξοδος από ευρώ και ΕΕ, διαγραφή του χρέους, παύση πληρωμών, εθνικοποίηση των τραπεζών και λειτουργία τους με εργατικό έλεγχο, διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών που δεν έχουν να πληρώσουν. Όλα αυτά θα επιβληθούν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό, με ισχυρή αντικαπιταλιστική Αριστερά, με ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ.