Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Για την απόφαση της ΚΣΕ 23/12 [των Γ.Αγγελόπουλου, Ε.Κουνιάκη, Γ.Μαραβελάκη, Γ.Σηφακάκη, Μ.Σκούφογλου

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η απόφαση της ΚΣΕ που έχει αναρτηθεί από χτες το πρωί είναι άλλη μια προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων από την πλευρά όσων προσπαθούν να συνεργαστούν "από τα πάνω και από τα δεξιά" με το Σχέδιο Β’ και τη Συμπόρευση. Ξεπερνάει όμως κάθε προηγούμενο, καθώς εξαφανίζει σκόπιμα τη διαφωνία που υπάρχει και μέσα στην ΚΣΕ, δηλαδή την τοποθέτησή μας ενάντια στην γραμμή να κλαδέψουμε τον αντικαπιταλισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κυνηγώντας δεξιόστροφες εκλογικές συνεργασίες. Από την απόφαση της ΚΣΕ κόπηκαν αυθαίρετα τα εξής δύο σημεία που προτάθηκαν από τους σ. του ΣΕΚ και της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος: 

- Στο σημείο 1 που αναφέρεται στις αποφάσεις του τελευταίου ΠΣΟ να προστεθεί ότι: “Αποφάσισε επιπλέον ότι, με βάση αυτό το πλαίσιο, η ΚΣΕ εξουσιοδοτείται να οργανώσει συναντήσεις με μια σειρά οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και ότι το αποτέλεσμα των συναντήσεων θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί οριστικά από την προγραμματισμένη 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 17-18 Γενάρη.” 

- Στο τέλος, να προστεθεί σαν ξεχωριστό σημείο η τοποθέτηση: “8. Η απόφαση για το ζήτημα της εκλογικής πολιτικής συνεργασίας πάρθηκε κατά πλειοψηφία από την ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 11 υπέρ και 5 κατά σε σύνολο 16 παρόντων. Οι σ. από το ΣΕΚ και την ΟΚΔΕ – Σπάρτακος διαφώνησαν ότι υπάρχουν όροι πολιτικής – εκλογικής συνεργασίας με τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας για μια Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και ιδιαίτερα του Σχεδίου Β', δυνάμεις που διαφωνούσαν και εξακολουθούν να διαφωνούν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον στόχο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της ενίσχυσης του μετώπου της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς.

Τόνισαν ότι μετά και την αναβολή της προγραμματισμένης 3ης Συνδιάσκεψης, δεν υπάρχει καμία νομιμοποίηση και εξουσιοδότηση, καμίας πλειοψηφίας της ΚΣΕ, για να προχωρήσει σε τέτοιες συνεργασίες. Τέλος δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στην προσπάθεια διάλυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε “ευρύτερα” μέτωπα, ούτε στο ψαλίδισμα των αντικαπιταλιστικών αιχμών της και θα απευθυνθούν στη βάση, σε όλα τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να περιφρουρήσουν τον ανεξάρτητο ρόλο της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς στις κρίσιμες μάχες που είναι μπροστά μας.” 

Η δημοσίευση των απόψεων που μειοψήφησαν συμφωνήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΣΕ, παρόλα αυτά μέλη του ΝΑΡ και της ΑΡΑΝ αποφάσισαν αυθαίρετα να τις εξαφανίσουν. Μέχρι τώρα αρνούνται να διορθώσουν την απόφαση με προφάσεις και επικλήσεις πλειοψηφιών και μειοψηφιών. Λες και είναι θέμα υπό διαπραγμάτευση η υποχρέωση της ΚΣΕ να ενημερώνει με ισότιμο τρόπο όλα τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν, πολύ περισσότερο όταν οι οργανώσεις που τις εκφράζουν το ζητούν ρητά. 

Απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα η απόφαση της ΚΣΕ. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθούν τόσο σοβαρές αποφάσεις, που στην πραγματικότητα καταργούν την αυτοτέλεια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με συνοπτικές διαδικασίες και μακριά από κάθε έλεγχο της βάσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα μέλη του ΣΕΚ και της ΟΚΔΕ - Σπάρτακος στην ΚΣΕ
Γιάννης Αγγελόπουλος, Ευγενία Κουνιάκη, Γιάννης Μαραβελάκης, Γιάννης Σηφακάκης, Μάνος Σκούφογλου