Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Κοινή ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ

Την Πέμπτη 18/12 έγινε συνάντηση αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΕΕΚ, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αναβαθμισμένη κοινή δράση και την πολιτική κι εκλογική συνεργασία (εν όψει της ισχυρής πιθανότητας διεξαγωγής πρόωρων εκλογών) των δυνάμεων και αγωνιστών της  εκτός των τειχών Αριστεράς. Η συνάντηση έγινε σε συντροφικό κλίμα. 

Από την μεριά του ΕΕΚ έγινε κριτική στο προτεινόμενο  προγραμματικό πλαίσιο  της πρότασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Τονίστηκε ότι η ρήξη με την ΕΕ πρέπει να συνδεθεί με την επαναστατική διεθνιστική εναλλακτική προοπτική  της σοσιαλιστικής ενοποίησης της ηπείρου πανω στα ερείπια της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Το ΕΕΚ, επίσης, τόνισε ότι πρέπει να αναδειχθεί ο στόχος για εργατική εξουσία  ενάντια στην κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για "αριστερή κυβέρνηση " εντός του καπιταλισμού και της ΕΕ.

Επεσήμανε τους κινδύνους από τον "αριστερό εθνικισμό" του Σχέδιου Β και της "αριστερής  μετωπικής συμπόρευσης", καθώς κι από τις νεοκεϋνσιανές πολιτικές. Το ΕΕΚ αναφέρθηκε  στην τραυματική εμπειρία και το έλλειμμα αξιοπιστίας που προκάλεσε η αρνητική κατάληξη  των συζητήσεων για κοινή εκλογική κάθοδο με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τον Ιούνιο του 2012. 

Σε κάθε περίπτωση, η συνολική στάση του ΕΕΚ θα καθοριστεί από τα ίδια του τα μέλη στην Έκτακτη Συνδιάσκεψή του στο τέλος του μήνα