Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

2ο Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στον λαό του Ντονμπάς

Ανακοίνωση-Κάλεσμα της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία, Αθήνα 

70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών (9 Μάη 1945-2015) 


Ένα χρόνο πριν στην κυβέρνηση της Ουκρανίας με πραξικοπηματικούς όρους ανέβηκε μία ακροδεξιά κυβέρνηση, η οποία δεν άργησε, καταπνίγοντας τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, να εξαπολύσει έναν πραγματικό πόλεμο εναντίον του ίδιου της του λαού. Με πρόσχημα την “τρομοκρατία”, η φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου αποφάσισε να πνίξει την αντίδραση του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας , και δεν δίστασε να διαπράξει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα. Καθώς η επιστράτευση των φτωχών στρωμάτων της Δυτικής πλευράς της χώρας σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο δεν θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική από μόνη της, δημιουργήθηκαν εθελοντικά τάγματα νεοναζί, η δράση των οποίων δεν αποτελεί μυστικό για τη διεθνή κοινότητα.  


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ έδειξαν από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στη χούντα το Κιέβου και οι “ανθρωπιστικές αξίες” της ευρωπαϊκής ιδέας χάθηκαν κάπου ανάμεσα στους βασανισμούς και τις απαγωγές κάθε δημοσιογράφου και ακτιβιστή που προσπάθησε να διαφωνήσει

Καθώς ο λαός του Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας αποφάσισε να διαχωριστεί από τη χώρα, μη θέλοντας να κυβερνιέται από το φιλελεύθερο μόρφωμα ακροδεξιών που βρίσκεται στην εξουσία, αυτή τη στιγμή πληρώνει ακριβά την απόφασή του. Η ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μετρά ήδη τα πρώτα θύματα της πείνας. Δεν είναι απλώς μία ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργήσει η εμπόλεμη κατάσταση. Οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν κοπεί από την Ουκρανική κυβέρνηση με άμεση συνέπεια τον μηδενισμό των πόρων διαβίωσης. Είναι μία συνειδητή απόφαση εξόντωσης των εξεγερμένων ανθρώπων της περιοχής. 

Στόχος όμως της κυβέρνησης αυτής δεν είναι μόνο η στρατιωτική επιβολή στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ , δεν είναι μόνο ο εκφοβισμός κάθε αντίδρασης στα δυτικά της χώρας και δεν ολοκληρώνεται με τις πανηγυρικές καταστροφές των αγαλμάτων του Λένιν από τους ακροδεξιούς υποστηρικτές της. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα είναι η πιο ακραία επιβολή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε όλες τους τομείς της ζωής της χώρας.  

Είναι οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις και τα σκληρά μέτρα λιτότητας στη σκιά του εμφυλίου πολέμου. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα είναι η οργανωμένη πάλη ενάντια στην κομμουνιστική ιδεολογία και τα εργατικά συμφέροντα, όπως έδειξε και η επίσημη πια απόφαση της Ουκρανικής Βουλής. Αισθανόμαστε πως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία σήμερα δεν μπορεί να μας αφήνει παρατηρητές και συνένοχους. 

Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα τη συμμετοχή της στο 2ο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, γυναίκες και άντρες θα βρεθούμε το διάστημα 6 έως 10 Μάη στο πολύπαθο αλλά ηρωικό Ντονμπάς μαζί με αντιπροσωπείες από πάνω από δέκα χώρες απ’ όλο τον κόσμο (Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία, Περού, κ.α.) για να μεταφέρουμε πολιτική αλλά και υλική/ανθρωπιστική στήριξη στον αγωνιζόμενο λαό του Ντονμπάς, που εδώ και ένα χρόνο πολεμάει ενάντια στη χούντα του Κιέβου και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ. 

Με χαρά θα συμμετέχουμε στο Διεθνές Φόρουμν, κομμουνιστών, αντιφασιστών που ετοιμάζουν αριστερές δυνάμεις του Λουγκάνσκ καθώς και στους εορτασμούς για την 70η επέτειο από την Αντιφασιστική νίκη των Λαών.

Το μήνυμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ και θα ακουστεί δυνατά από τον τόπο όπου έφαγαν τα μούτρα τους οι σύγχρονοι ναζί του Δεξιού Τομέα, οι παραστρατιωτικές φασιστικές ομάδες τύπου Αζόφ κι οι μισθοφορικοί στρατοί των ολιγαρχών. Ο φασισμός δεν θα περάσει!

____________________________________________

Μπορείτε ως και τη Δευτέρα 3 Μάη να συνεισφέρετε στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό. Στόχος μας είναι να καλυφθεί μέρος των αυξημένων εξόδων της αποστολής αλλά κυρίως να συγκεντρωθεί επαρκής ανθρωπιστική βοήθεια. Σας καλούμε να συμβάλλετε και να διαδώσετε την είδηση:

  • Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Αρ. λογαριασμού: *151/44144464 * IBAN: *GR430110150000015144144464, SWIFT [BIC]: *ETHNGRAA (χρειάζεται για καταθέσεις από Κύπρο και εξωτερικό)
Υπενθυμίζουμε ότι η Αντιφασιστική Καμπάνια μαζί με πρόσφυγες/μετανάστες από την Ουκρανία και τη Ρωσία συγκεντρώνουν σε μόνιμη βάση ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιτιστικό χώρο «Ντοστογιέφσκι», Κωλέττη 14, Εξάρχεια, 2ος όροφος