Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης με τη ΒΙΟ.ΜΕ, την ΕΡΤ, τα τσιμέντα Χαλκίδας και τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών (3-4-5-6 Απριλίου)

Τέσσερις πολύ σημαντικοί εργατικοί αγώνες του καιρού μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δηλώσουν πως "Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες". Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης.

Το καραβάνι θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απρίλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σαββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και τον Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα και θα καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας. 

Όπως σημειώνεται στην κοινή αφίσα των αγώνων: "Με αδιαμεσολάβητο αγώνα διαρκείας, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία, σωματεία βάσης, ταξική ενότητα & αλληλεγγύη, όλοι μαζί μπορούμε μέχρι την τελική νίκη".

Το πρόγραμμα του Καραβανιού έχει ως εξής:

Παρασκευή 3 Απρίλη, Θεσσαλονίκη 

18.00 Πορεία από την Καμάρα
20.00 Συναυλία έξω από την ΕΡΤ3 (Φιλική συμμετοχή η Φωτεινή Βελεσιώτου, ακολουθούν οι Γκιντίκι με μουσικές από την παράδοση και το ρεμπέτικο).

Σάββατο 4 Απρίλη 

10.15 Αναχώρηση με προαστιακό από την Θεσσαλονίκη
12.00 Λάρισα, πορεία από τον σταθμό τον τραίνων μέχρι
την κεντρική πλατεία όπου θα υπάρχει συγκέντρωση
16.30 Αναχώρηση για τον Βόλο 
17.20 Άφιξη στο Βόλο 
19.30 Διαδήλωση από πλ. Πανεπιστημίου μέχρι ΕΡΑ Βόλου (στην παραλία Αγ. Κων/νου). 

Διανυκτέρευση στο Βόλο

Κυριακή 5 Απρίλη 

9.00 Αναχώρηση από τον Βόλο με πούλμαν με προορισμό τη Λιβαδειά και κατόπιν την Χαλκίδα. Στη Λιβαδειά: Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς -πορεία προς Κρύα Λιβαδειάς (εκδήλωση). Στη Χαλκίδα: Η συγκέντρωση στο σημείο προπαγάνδισης που έχουν στήσει ο εργάτες των Τσιμέντων Χαλκίδας μέσα στο κέντρο της πόλης. Ομιλίες σε αυτό το σημείο και διαδήλωση σε κεντρικό δρόμο καθώς αυτή τη Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα στη Χαλκίδα (όπως και σε όλη τη χώρα) είναι ανοικτά. 
19.00 Άφιξη στην Αθήνα
19.00 Εκδήλωση σε αίθουσα του ΤΕΕ απέναντι από  τον χώρο που έχουν καταλάβει οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες έξω από το Υπ.Οικονομικών. Ομιλητές οι εργαζόμενοι που διοργανώνουν το καραβάνι και ο Αντρές Ρουτζέρι από τις ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής 
21:30 Συναυλία-γλέντι στο χώρο των καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών.

 Διανυκτέρευση στην Αθήνα

Δευτέρα 6 Απρίλη, Αθήνα 

10.00 Συγκέντρωση στα Προπύλαια και διαδήλωση στο Υπουργείο Εργασίας. 

Οι εργατικές & κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες!