Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Όλοι/ες στην πανεργατική απεργία 4 Φλεβάρη: Συγκέντρωση στις 10:30 πμ στο Μουσείο!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, κόβει τις συντάξεις και ενοποιεί τους ασφαλισμένους στην εξαθλίωση. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη...  Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βασική φιλοσοφία του νομοσχέδιου: Ο καθένας είναι «υπεύθυνος για την ασφάλισή του». Αν έχεις περάσει περιόδους στην ανεργία, την μαύρη και ελαστική εργασία, ας πρόσεχες! Ίσως πάρεις κάποια στιγμή στα βαθιά γεράματα μια ελάχιστη σύνταξη...  Το σχέδιο της κυβέρνησης θα οδηγήσει τους νέους -κυρίως- εργαζόμενους στη μαύρη και αδήλωτη εργασία και θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Η κυβέρνηση παπαγαλίζει τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο! Σε «5 χρόνια δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις», γιατί υπήρχαν «υψηλές συντάξεις και ανισορροπίες» -κατά το «μαζί τα φάγαμε» του κ. Πάγκαλου. Όλοι ξέρουμε ότι τα ταμεία χρεωκόπησαν από την μεγάλη κλεψιά στα αποθεματικά τους, η οποία γίνεται εδώ και δεκαετίες:  Από τα θαλασσοδάνεια που έδιναν στις τράπεζες ακόμα και με αρνητικό επιτόκιο λεηλατήθηκαν 70 δισ. ευρώ έως το 2010, ενώ δεκάδες δις ευρώ χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα, το «κούρεμα» του PSI, αλλά και αυτά που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.

Επίσης τα ταμεία χρεωκόπησαν λόγω και της μεγάλης ανεργίας, που δημιουργεί και γιγαντώνει η κρίση του καπιταλισμού σε όλον τον κόσμο. Χρεοκόπησαν εξαιτίας και της τεράστιας εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, των ανασφάλιστων  πεντάμηνων και των Stage. Από όλα αυτά το μόνο με το οποίο ασχολείται η κυβέρνηση είναι να περικόψει την ασφαλιστική δαπάνη κατά 1,8 δισ.ευρώ, τσακίζοντας τη ζωή μας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η κυβέρνηση απειλεί ότι αν δεν περάσει το ασφαλιστικό θα «διακοπεί το πρόγραμμα»και θα «πέσει». Σπουδαία απειλή! Παλεύουμε να διακοπεί το καταστροφικό αυτό πρόγραμμα και ας βγει η κυβέρνηση σε πρόωρη σύνταξη! Οι ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού είναι σε πλήρη αντίθεση με τη βάρβαρη λογική του κεφαλαίου, του κουαρτέτου και των κυβερνήσεών του.

Αγωνιζόμαστε  για ένα δημόσιο, αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα:

1. Η ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα. Θέλουμε δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, με δικαίωμα πρόσβασης σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

2. Κατώτερη σύνταξη ίση με το βασικό μισθό. Ανατροπή όλων των περικοπών από το 2009 και μετά σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

3. Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες (στα 55 για τις γυναίκες), ή στα 30 χρόνια εργασίας. Σύνταξη στα 55 (50 για τις γυναίκες) για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Με την μείωση των ορίων συνταξιοδότησης θα υπάρξει άμεση μείωση και της ανεργίας.

4. Πλήρης ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη για κάθε άνεργο, ή εργαζόμενο με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας.Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.

5. Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους. Κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

6. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος.

7. Προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών. Όχι στα μέτρα εξόντωσής τους.

8. Νομιμοποίηση και ίσα ασφαλιστικά/εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες.

9. Ενιαιοποίηση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω! Όχι στην διάλυση–κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων η οποία εξαθλιώνει περαιτέρω τις ζωές μας!

10. Όχι στην τραπεζική–επιχειρηματική κλεψιά των αποθεματικών. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής τζόγο. Ο αγώνας για ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα συνδέεται άρρηκτα με μια συνολική πολιτική σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Η εμπειρία του δημοψηφίσματος έδειξε ότι μέσα στο κλουβί της ευρωζώνης και της ΕΕ δεν μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο. Γι’ αυτό απαιτείται:


  • Απαλλαγή από τη μηχανή του «δημόσιου» χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων. Παύση πληρωμών    και μονομερής  διαγραφή του χρέους.
  • Ρήξη και έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
  • Ρήξη με τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των «επενδυτών» που επιδιώκουν την ουσιαστικά ανασφάλιστη εργασία, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
  • Εργατικός έλεγχος στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις που μπορεί να εξασφαλίσει ότι εργοδότες και κράτος πληρώνουν τις εισφορές τους και δεν ρημάζουν τον ιδρώτα μας και τα ταμεία μας.

  
Μπορούμε να νικήσουμε!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Τοπική Επιτροπή Βύρωνα/Παγκρατίου

http://antarsyavkp.blogspot.gr/