Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου για τη φασιστική επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό της Σούδας

Η φετινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Χίο συνέπεσε με το οργανωμένο σχέδιο ακροκινούμενων φασιστικών ομάδων να εξαπολύσουν συντεταγμένη επίθεση εναντίον του προσφυγικού καταυλισμού της Σούδας. Υποκινούμενοι από την επίσκεψη στο νησί των σεσημασμένων εγκληματιών Λαγού και Κασιδιάρη και με την παροιμιώδη κάλυψη - ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., οι θρασύδειλοι οπαδοί της ναζιστικής συμμορίας επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς πρόσφυγες, εργαζομένους και αλληλέγυους που έσπευσαν στο σημείο με βόμβες μολότοφ και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τη στιγμή που πνίγει στην καταστολή ή και απαγορεύει διαδηλώσεις, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ανέχεται τη δράση μιας ακραίας μειοψηφίας γνωστών και μη εξαιρετέων ακροδεξιών μειονοτήτων, το χέρι των οποίων οπλίζεται από τις μισάνθρωπες πολιτικές ΝΑΤΟ – Ε.Ε. που διαλύουν τις ζωές και την προοπτική χιλιάδων ανθρώπων. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χίου καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων από τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας και καλεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας σε διαρκή επιφυλακή προκειμένου να απομονώσει, τσακίζοντας στην πράξη, κάθε τέτοια πρακτική.

43 χρόνια μετά το μήνυμα της Εξέγερσης παραμένει αναγκαίο και επίκαιρο: ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για όλους!

17/11/2016
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Χίου