Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Διαμαρτυρία οργανώσεων και μετώπων της ελληνικής Αριστεράς

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, κόμματα, οργανώσεις και μέτωπα της ελληνικής Αριστεράς εκφράζουμε την πιο έντονη διαμαρτυρία μας και καταγγέλλουμε την απόφαση της Γαλλικής κυβέρνησης και Βουλής για την αναστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, την καταστολή των μαζικών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους κατ΄οίκον περιορισμούς εκατοντάδων αγωνιστών της Αριστεράς, των συνδικάτων και των οικολογικών κινημάτων στη Γαλλία. Μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση η εικόνα της απαγόρευσης διαδηλώσεων και των βίαιων κατασταλτικών επιθέσεων ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές, όπως και η κατάργηση θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η οργή και η θλίψη για τα θύματα των εγκληματικών επιθέσεων της 13ης Νοέμβρη δεν μπορεί, σε κανένα βαθμό, να δικαιολογήσει την κατάργηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την επιβολή μιας αντιδημοκρατικής και αυταρχικής «κατάστασης έκτασης ανάγκης». Δεν μπορεί να νομιμοποιήσει τη συνέχιση και εντατικοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και βομβαρδισμών που στην πραγματικότητα τροφοδοτούν και δεν ανακόπτουν το φαύλο κύκλο της βίας, πλευρά του οποίου ήταν και οι εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι. Δεν πρέπει να οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των προσφύγων και των μεταναστών και στη φαλκίδευση του δικαιώματός τους για ασφαλή πρόσβαση και άσυλο. Δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ για την πλήρη επιβολή της αυταρχικής λογικής της «Ευρώπης - Φρούριο».

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις/τους αγωνιζόμενους Γάλλους συντρόφους μας για να απαιτήσουμε να αρθεί τώρα το αυταρχικό αντιδημοκρατικό καθεστώς της «κατάστασης» έκτασης ανάγκης», να επανέλθει η ισχύς των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις αγωνιστών. Δηλώνουμε τη βούλησή μας για συντονισμένο και διεθνιστικό αγώνα ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και την «αντιτρομοκρατική υστερία» και για μια επίλυση των διεθνών προβλημάτων στη βάση των δικαιωμάτων και της ειρηνικής συμβίωσης των λαών της περιοχής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΕΕΚ
ΚΚΕ (μ-λ)
ΛΑϊκή Ενότητα
ΟΚΔΕ